2020-09-11 13:50:01• hírek • Szatmár.ro

A győzelem reményében lép pályára szombaton a Szatmárnémeti VSK

Teljes kerettel várja a szezon nyitányát a VSK
Teljes kerettel várja a szezon nyitányát a VSK

Idehaza kezdi meg Liga 3-as szereplését Szatmárnémeti VSK: szombaton 17 órától a besztercei Unu Fotbal Club Gloriát látva vendégül. Ritli Zoltán vezetőedző erős ellenfélre számít, de bízik benne, hogy sikerül itthon tartani a 3 pontot az első mérkőzésen.

Teljes, 27 fős kerettel vág neki az új idénynek a Szatmárnémeti VSK labdarúgó csapata. Szombaton 17 órától hazai pályán, a besztercei Unu Fotbal Club Gloria ellen lép pályára Ritli Zoltán csapata, a Liga3 újoncaként.

A mérkőzés előtti napon szerkesztőségünk Ritli Zoltán vezetőedzőt kérdezte, mit remél a szombati találkozótól, a csapat mestere pedig elmondta, annak ellenére, hogy erős ellenféllel a besztercei gárda, győzni küldi fel csapatát a pályára.

„Egy nagyon jó csapat ellen játszunk, amelyik állítólag a feljutást veszi célba ebben a szezonban. A Glóriának több Liga1-es tapasztalattal rendelkező játékosa van, illetve külföldiek is vannak a csapatban.
A VSK is összeállt: 27 játékos alkotja a keretet, viszont a csapat több mint fele fiatal, 16–18 év közti játékos.” – magyarázta Ritli.

Elmondta, ugyanakkor, hogy néhány rutinos játékos is lesz idén a szatmári csapatban, úgymint a kapuban Curileac, aki korábban a CFR, a Botoșani és a Temesvári Poli csapatánál is védett, vagy Florin Mureșan, aki a Dinamonál, vagy a Liga2-ben szereplő Olimpiánál is focizott. De a csapat tagja az a Zsiga Ervin is, aki megfordult a Vasluinál, vagy éppen a korábban NBI-es Kaposvárnál is, de említhetjük Schwarckopfot is, aki szintén rutinos, Liga2-es tapasztalattal rendelkező játékos.

„A szombati Beszterce elleni találkozó, egy nehéz mérkőzés lesz, de szeretnénk idehaza megnyerni a szezon első meccsét, hiszen az idei célunk, hogy sikerüljön a középmezőnyben végezni, ehhez pedig pontokra van szükség. Szeretnénk lehetőséget adni fiataljaink számára, hogy fejlődjenek, értékük pedig nőhessen, ezt pedig csak úgy lehet, ha támogatjuk őket, és megadjunk nekik a játéklehetőséget” – tette hozzá a vezetőedző.

Véleménye szerint idén négy olyan csapat is lesz a 10 fős csoportban, amelyik a feljutást tűzte ki célul, tehát nem lesz könnyű semmiképpen ez az idény, a Nagybányai Minaur, a Zilahi SCM, a Besztercei Gloria, és a Nagyváradi AC is rendelkezik megfelelő költségvetéssel és játékos kerettel a feljutáshoz.

Íme az első forduló menetrenjde:

Liga3, X. csoport, 1. forduló, szeptember 12.
Szilágysomlyói Sportul 2007 – Váradszentmártoni CSC
Szatmárnémeti VSK – Unu Fotbal Club Gloria Beszterce
Nagysomkúti Progresul – Nagybányai Minaur
Nagyváradi AC 1910 – Zilahi SCM
Dési FC Someşul – Nagyváradi Luceafărul

Az összecsapásokat nézők nélkül, zárt kapuk mögött játsszák, viszont a Szatmárnémeti VSK hazai mérkőzését, a csapat hivatalos Facebook-oldalán élőben követhetik!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: